Sketching 3

Designskitserings opgave

Vi skulle designe et interface til et cykelstativ med indbygget lås. Vi skulle antage, at den fysiske lås er noget, der på en eller anden måde holder cyklen fast. Opgaven var at skitsere et interface til at låse sin cykel og låse den op igen (evt. også at finde en ledig plads i et cykelstativ). Der var metodefrihed ift hvad ‘skitsere’ betyder: det kunne være digitalt eller analogt, og det kunne være med eller uden tilhørende storyboard/scenarie.

Lauras cykeldesign:

Ved cykelstativet er der en holder til cyklen med en lås ved forhjulet samt ved baghjulet. Derudover er cykelholderen udstyret med en farve, hvor den røde farve viser at pladsen er optager, blå betyder pladsen er reserveret og grøn betyder at pladsen er ledig.

Interfacet er en cykelapp, hvor man kan booke en cykelplads. Derudover kan appen låse cyklen og låsen den op igen. Derudover er appen udstyret med en gps og mulighed for at lokalisere, hvor det nærmeste cykelstativ er. Til sidst kan man booke en cykelplads inde på appen.

Freyas cykeldesign:

Da BB ikke virkede dagen før aflevering, blev opgaven lavet lidt “løst” uden en problemformulering.

Nedenfor vises mit cykelstativ, som man placerer cyklen i, hvor man så har en personlig kode – man indtaster koden, og den gule cykellås kommer frem. Låsen skal sættes fast rundt om stellet, da der ellers er sandsynlighed for, at cyklen stadig kan stjæles ved at afmontere forhjulet. Designideen har den constraint, at den kun er rettet mod faste parkeringssteder- f.eks. et stativ hjemme og et stativ på uni, eller på arbejde. Det er meget personlige stativer.

 

Nedenfor ses en illustration af låsen som sidder INDE i stativet, og altså først kommer ud, når du har indtastet koden.

For at give mig selv konstruktiv kritik, så er det en god ide, men måske en dårlig cykellås-ide, da en kode på cykelstativer ikke virker optimalt – Samt er et personligt stativ ikke en god ide.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sketching 3