Fremtids-scenarie

Designskitse uge 41

Designskitseopgaven er: I skal skitsere interfacet til noget, hvormed man kan betale for parkering af sin elbil samtidig med, at man betaler for at lade den op. I bestemmer selv, om det er en automat, en stander, en app eller noget online. Prøv at lave et storyboard/flowchart der også inkluderer handlinger uden for interaktionen med interfacet (fx at man forbinder bilen med kablet). Prisen for parkering er 10kr/30 min, ditto for strøm.

 

 

Freya:

Jeg har valgt at lave en app, som fungerer igennem registreringsgenkendelse/ kender nummerpladen. Nedenfor ses mine illustrationer, hvor man så vælger at logge ind, eller opretter en bruger. Ved billede to har man valgt “log ind”, hvor man så skal skrive sit fulde navn, emailadresse, adgangskode samt registreringsnummeret på sin bil. Så kommer man videre ind på startsiden, hvor der er fire valgmuligheder. Oppe i venstre hjørne er der dog også en menu knap, hvor der blandt andet er indstillinger, hvor man så kan tilføje og slette registreringsnumre, eller tilføje automatisk betalingskort, mobilepay, osv. Jeg har dog ikke illustreret det, og hele min illustration går ud fra, at man kun har én bil registreret. På billede tre vælger vi at trykke på den øverste knap: “find nærmeste parkeringsplads”, hvor billede 4 så popper op. Billedeikonet midt på telefonen skulle egentlig have været en igangværende google maps, som hele tiden kan lokalisere dig igennem gps. Øverst kan man dog vælge et andet postnummer, hvis man søger efter en anden parkeringsplads i en anden by.

Vi trykker på tilbage knappen, og kommer tilbage til forsiden. Her vælger vi knap nr 2: Find nærmeste parkeringsplads med opladning. Så kommer vi frem til billede 6, hvor vi igen har tre muligheder. Vil vi parkere bilen, vil vi parkere bilen og oplade imens, eller ønsker vi bare at se batteristatus? Vi trykker på batteristatus, og kommer ind på interface 7. Her ses batteristatus, samt hvor langt man kan køre endnu, og hvor længe det vil tage, at lade sit batteri op. Vi trykker på tilbage, kommer hen på menu 2 igen, hvor vi så vælger at parkere bilen, samt oplade. Så ender vi på interface 9, hvor bilen oplades, samt den er registreret som parkeret. Eftersom det hele er på en app, foregår betalingen også automatisk på appen. Altså når man starter bilen, betaler appen automatisk parkeringsfirmaet for både EL samt selve parkeringen. Da vi allerede havde en eksisterende bruger, var vores kort allerede tilknyttet. Ellers kan det tilknyttes under indstillinger.

              

 

Mit flowchart ses nedenfor: Jeg kunne godt have udfyldt den bedre, men jeg har udfyldt den ud fra, hvad jeg havde nået at lave i min wireframe.

Lauras design idé:

Jeg har taget udgangspunkt i en stander, som står ved hver parkeringsplads til el-biler. Når man kører hen til en parkeringsplads, går man ud og vælger, hvor lang tid man vil parkere og, hvor længe man vil have sin bil opladt. På standeren trykker man sit ønskede parkeringstid og opladningstid ind i et interval af 30 min.

Billetten skal ligges i ruden af bilen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fremtids-scenarie