Hvad er et godt design?

Hvad er et godt design?

Vores udsagn om, hvad godt design er:

“Et godt design kan balancere funktionalitet og brugervenlighed med et simpelt og æstetisk udtryk.”

Vi valgte at formulere sætningen således, da det inkorporerer alle de elementer, som vi finder uundværlig for et godt design.

Til vores redesign tog vi udgangspunkt i en Mac oplader og en dyson håndtørre.

Først tager vi udgangspunkt i Mac opladeren, og der har vi valgt at redesigne den således:

For at gøre designet bedre, valgte vi at gøre stikket til opladeren lille og let. Dette løser problemet med at opladeren er tung og ofte falder ud af visse stikkontakter. Derudover har vi sat omformeren længere ned på ledningen, igen for at sikre, at opladeren ikke er for tung og falder ud af stikkontakten, så omformeren ligger på gulvet og ikke hænger i luften og skader ledningen. Desuden har vi placeret opladerstikket til computeren i forlængelse af ledningen, dette har vi gjort, så ledningen ikke bliver bukket eller ligende, når brugeren oplader sin Mac computer. Tidligere har mange fået ødelagte ledninger ved opladerstikket og midt på ledningen, da ledningen er tynd og skrøbelig. Dette har vi løst ved at lave en tykkere ledning, som kan holde til at man kan køre over den med en kontorstol. Her valgte vi blot at ændre på materiale for at forbedre designet.

Det andet dårlige design vi tog udgangspunkt i var dyson håndtørre. Der ser vores redesign således ud:

Her har vi ændret det afstanden mellem de to sider i håndtørren. De to sider af håndtørren sidder fast med to metal stykker, som er hæftet øverst og nederst på håndtørren. Derudover har vi fjernet bunden på den, så vandet drypper direkte ned i en rest. Dette løser problemet med at bakterierne bliver blæst rundt og man ikke får rene hænder, da der kommer naturlig luft ovenfra og nedefra så bakterierne ikke bliver blæst direkte ind på de nyvaskede hænder. Derudover er afstanden mellem siderne på håndtørren med til at sikre af brugeren ikke får hænderne slået ind i siderne, grundet det hårde luftpres.

 

Redesigns og udsagn om godt design er lavet af: Charlotte, Mie, Stine og Laura

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad er et godt design?