Designskitseringsopgave

Vi fik udleveret følgende opgavebeskrivelse:

Design-skitseringsopgaven:

Skitsér et eller flere objekter, der kan give dig en fornemmelse for noget om din privatøkonomi. Det kan f.eks. være saldo, forbrug, indtægt, budget, hvad du skylder andre, eller hvad andre skylder dig. Vi forestiller os, at objektet kan få adgang til alle nødvendige bankdata, så regn med, at den information, du har brug for i dit design, den kan objektet få. Dit objekt skal kunne ændre sig over tid (fordi det gør saldoer osv også), så beskriv hvordan det forandrer sig, eller hvordan det ser ud i forskellige tilstande. Du skal også forholde dig til aspekter som materiale(r), farve(r) og objektets udtryk. Dit design må ikke indeholde en skærm eller bruge lydoutput.

Du bestemmer selv, om dit design er stationært (f.eks. i hjemmet) eller om det er noget, man kan medbringe eller bære på sig. Som altid skal du kunne argumentere for dine valg.  

Freya har valgt at lave en nøglering, hvor der kan fremtvinges et hologram. Selve nøgleringen er lavet med en forbindelse til ens personlige planlagte budget. Da det er et nøglering, er det et objekt, du har på dig hele tiden. Resultatet ses nedenfor:

Det første billede er den statiske nøglering – sådan den ser ud konstant. Emojierne står for hhv: mad, shopping, cafébesøg og spas. Det eneste som bliver ændret fra dette billede, er “batteri”-niveauet som selvfølgelig kan stige eller falde. Dette er ikke et display, da det kun er påvirket af lys i disse “batterier”. Selve opgaven er blevet lavet med udgangspunkt i et selvlavet budget, hvor fx shopping er helt tomt – helt opbrugt ift hvor mange penge jeg selv havde budgetteret på shopping, mad er helt fyldt, da jeg endnu ikke har brugt særlig mange penge på mad osv.

Man kan også trykke på den grønne knap, hvor der så kommer et hologram frem:

Hologrammet viser en mere specifik balance i budgettet – altså hvor mange penge du har tilgængeligt i hver kategori ift budgettet.

Laura har valgt at lave en popsocket med indbygget knapper. Knapperne har forskellige farver med hver deres betydning. Når man trykker på en knap, så vises svaret på selve popsocketen, men brugeren får også tilsendt en sms, med svaret.

Grøn viser ens saldo. Gul er forbrug, som viser ens forbrug inden for de seneste to uger, kan blive redigeret til en måned tilbage. Rød er indtægter. Blå er udgifter/ regninger- som mangler at blive betalt.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg