Designskitse uge 45

Evaluering uge 46

Cognitive walkthrough:

DBA hjemmeside:

  • Log ind på DBA:
  1. Gå ind på dbas hjemmeside
  2. Tryk på ‘Log ind’  placeret i højre hjørne
  • Kommer ind på siden ‘Log ind på DBA’
  1. Vælg ‘ Eksisterende bruger’
  2. Udfyld felterne: Emali og adgangskode
  3. Tryk på ‘Vis kode’  for at kontrollere adgangskoden er korrekt.
  4. Tryk på ‘Log ind’.

Nedenfor ses interfacet for log-ind:

Heuristisk evaluering (uden brugere):

DBA’s hjemmeside:

Der er ‘Visibility of system status’:

Når man trykker på ‘Hjælp’  så kommer der en loading spinner frem, som indikere at en handling er undervej. Dette bruges så brugerne forstår, hvad der sker og hvad den eventuelle ventetid skyldes. Nedenfor ses loading-interfacet:

Der er ‘Match between system and the real world’:

Dette ses når man kommer direkte ind på interfacet. Her præsenteres brugeren for en række ikoner samt beskrivelser af hvad man kan finde. Dette er rettet til brugernes sprog ved at der f.eks står ‘Biler’ som yderligere bliver understøttet af et ikon af en bil.

Der er ‘Consistency and standards’:

Her ses søge funktionen øverst på siden, kategoriplatformen ude til venstre side af skærmen. Hvis man er logget ind er der ‘Min dba’ i højre hjørne, hvor man kan tilgå sin profil, sine annoncer, sine favoritter ovs. Nederst på siden ses platformen med f.eks kontakt, ledige stiller, sikkerhed og vilkår og links til de sociale medier.

Der er ‘Recognition rather than recall’:

Det er både opdelt på en meget let kendelig måde samt brugen af ikoner gør det let for brugeren at finde rundt på siden.

Der er ‘Flexibility and efficiency of use’:

Når man er logget ind som brugere på dba, har man lettere ved køb samt interesse for en vare, i det non- brugere først skal oprette en bruger for at kommentere på en vare.

‘Aesthetic and minimalist design’:

Der er meget minimalistisk i platformen til venstre, hvor kategori opdelingen er. Derimod er der en del forvirring/ rod, i midten af, som er irrelevante for brugeren, da brugeren ikke nødvendigvis har brug for at se den nyeste vare, mm.

Der er ‘Help and doumentation’: 

Øverst på siden er der ‘DBA Guide’ og ‘Hjælp’, som kan hjælpe brugeren med at finde rundt på dba og en vejledning til hvordan man befærder sig på dba.

‘User control and freedom’:

Når man trykker på ‘Hjælp’, så står der: ‘Tilbage til dba.dk forside’ i højre hjørne, som hjælper brugeren, hvis de ved en fejl, har trykket på hjælp. Dette ses nedenfor:

Når man trykker ind på noget kommer der ‘Bread crumbs’ så man kan følge, hvor man er og hvordan man er kommer ind på siden.  Bread crumbs er en ’emergency exit’ da det giver brugerne mulighed for hurtigt og let at tilgå forsiden eller en tidligere besøgt side. Et eksempel på break crumbs ses nedenfor:

 

Altså kan vi konkludere, at interfacet overholder de fleste af de 10 tommelfingerregler. Interfacet er lettilgængelig, og ikke svær at benytte.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Designskitse uge 45