Workshop uge 44

Designskitse uge 45

Denne uges designskitse udfordring lød som følgende:

Du skal skitsere et design, der kan hjælpe med til at guide madlavning i en social kontekst, fx en familie, blandt venner eller et bofællesskab. Du bestemmer selv, om dit design er stationært, eller om det er noget, man kan medbringe eller bære på sig. Du må selv fortolke hvilke dele af madlavningsprocessen, det skal kunne bidrage til. Som altid skal du kunne argumentere for dine valg.

 

Lauras designidé:

Min idé er at lave en terning, som kan giver en person en opgave under madlavningen eller rengøring. Terningen er forbundet med en hjemmeside, så man går ind på hjemmesiden, vælger en ret eller et rengøringsprogram, indtaster antal deltagere evt med navn og antal terninger man sætter i spil.

Her efter begynder “legen”/ madlavningen.

Bruger 1 slår med terningen og får uddelt en opgave, ligeledes gør de andre som er med. Når man er færdig med sin opgave, slår man igen med terningen og en ny opgave opstår.

Når man så skal gøre rent, kan man igen indstille terningerne, nu bare til rengøring. Her spiller man om, hvad man skal lave. Igen slår personerne med terningen og får tildelt en opgave. Hvis der er for mange med, i forhold til de opgaver som er uddelt, kan man være så heldig og få “lov” til at sidde over, mens de andre slår med terningen. Når det så er brugerens tur igen, står der måske vask op- det vil sige, den bruger som er i gang med at vaske op, får nu en ny opgave.

Her sikre man at folk ikke står med den trælse opgave for længe, og at brugerne har det sjovt på samme tid, da det er en leg og man kan være heldig og få lov til at sidde over.

Jeg har valgt at illustrere dette ved at tegne en terning, men også lave et flowchart, så man kan se processen med spillet.

Terning:

Flowchart:

 

 

Freyas designide:

Jeg har taget udgangspunkt i at lave en “skærm”, som kan hjælpe med til at guide madlavning i en social kontekst i et kollegie. I princippet kunne dette anvendes alle steder. Jeg har lavet et stationært Device, som består af to elementer, som skulle forestille at hænge på væggen i køkkenet. Den ene side (til højre nedenfor) er en slags plade med en masse landeflag på. Her skal man tage én af flagene (de kan tages af og på), og placere den øverst på pladen ved siden af.

Så vil der komme en random dansk ret op på pladen/ touchskærmen. Hvis ikke man ønsker denne ret, kan man fjerne flaget og lægge det på igen- så kommer der en ny dansk ret.

Når man har fået angivet retten, skal være trykke på de deltagere (som allerede er programmeret ind i skærmen – måske i form af en app?), hvor der så kommer et grønt flueben. Til højre ses indkøbslisten. Nederst skulle der være indsat en “næste knap”, hvor den så hopper videre til næste display, hvor arbejdsopgaverne er delt ud til deltagerne.

Billede to skulle nok have været uddybet, da der selvfølgelig står: 2. troels laver persillesovs, hvorefter der er instrukser nedenfor: Du skal bruge 1 bundt persille, bla bla. start med at bla bla.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Workshop uge 44